Συν-δημιουργία στα εσωτερικά της πόλης

Αρχική δημοσίευση στο ελCulture, 20 Σεπτεμβρίου 2012

Loft2work ένας συνεργατικός χώρος

Αφήνοντας πίσω την βουή του κέντρου της Αθήνας, στην Ιερά Οδό 38, βρίσκετε καταφύγιο στην ζεν ατμόσφαιρα του Loft2work, συνεργατικός χώρος για την ενδυνάμωση της δημιουργικής οικονομίας και ειδικότερα της κοινωνικής οικονομίας.

Ο πειραματισμός με τον αστικό πολιτισμό και όχι μόνο, αλλά και την άτυπη εκπαίδευση βρίσκει συνένοχους μέσα από εργαστήρια που παντρεύουν δημιουργικές ανησυχίες με ένα καλύτερο αύριο που μένει να διαμορφώσουμε μαζί, ως κοινότητα, όπου συνυπάρχουμε ο ένας δίπλα στον άλλον.

Η σειρά εργαστηριών «Σκεφθείτε Κοινωνικά. Ενεργήστε Επιχειρηματικά» εισάγει νέες έννοιες κοινωνικής δράσης και επιχειρηματικότητας. Διεξάγονται συζητήσεις εμπνευσμένες από δημιουργούς ντοκιμαντέρ, μουσικής, εικαστικών παρεμβάσεων, αλλά και ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυο, συνεργατών από ένα ευρύ φάσμα τομέων και ειδικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως Ashoka, Radiobubble/Hackademy, The Hub.

Το φάσμα δειγμάτων δημιουργίας συμπεριλαμβάνει από Αρχιτεκτονική μέχρι Πολιτιστική Επιχειρηματικότητα, από διαδραστικά εργαστήρια μέχρι παρουσιάσεις παρεμβάσεων στο αστικό τοπίο και πρωτοβουλίες αστικού πολιτισμού και όχι μόνο.

Πρόσφατα προστέθηκε στο δίκτυο συνεργατικών χώρων, το Loft2work Θεσσαλονίκης, εντός τους πολυχώρου ΒΙΛΚΑ, Γεωργίου Ανδρέου 21, απαντώντας στις ανάγκες του δημιουργικού δυναμικού της πόλης.

O Aνδρέας Τζουανόπουλος και η Κωνσταντίνα Τσοέρερ είναι μέλη της ιδρυτικής ομάδας του Loft2work. Θα τους βρείτε καθημερινά στον χώρο του Κεραμεικού Loft2work, Ιερά Οδό 38, Δευτέρα με Παρασκευή 11 πμ με 7 μμ. Τηλ. 210 34 17 101, www.loft2work.gr
– See more at: http://www.elculture.gr/elcblog/article/loft2work-367570#sthash.2m0ObiOa.dpuf

Leave a Reply