Οι πρωτοπόροι της Ευρωπαϊκής Επιχειρηματικής σκηνής στο Pioneers Festival

Αρχική δημοσίευση στο Επιχειρώ.gr, 9 Ιουλίου 2012

Η Βιέννη μπορεί να μην είναι η πρώτη πόλη που έρχεται στο μυαλό σας όταν σκέφτεστε startups. Όμως η πόλη της κεντρικής Ευρώπης έχει γίνει σημείο συνάντησης του Ευρωπαϊκού Επιχειρηματικού Οικοσυστήματος με το Pioneers Festival.

“To Pioneers Festival είναι ένα accelerator event! Κάθε επιχειρηματίας μπορεί να αναρωτηθεί μεταξύ δουλειάς, δικτύωσης, μάθησης, πειραματισμού και παρουσιάσεων πολλών μηνών ή την ίδια επιτυχία μέσα σε τρεις έντονες μέρες; Μετά από το φεστιβάλ κάθε νέος επιχειρηματίας φεύγει με πολύτιμη γνώση, εμπειρίες, μυστικά, επαφές με επενδυτές, κάνοντας το επόμενο βήμα για την startup του,” τονίζει ο Tim Röhrich, μέλος της ομάδας διοργάνωσης του Pioneers Festival.

Αφετηρία στάθηκε το Startup Live, που με τα τριήμερα του ενώνει τις τοπικές επιχειρηματικές κοινότητες στις πόλεις που διοργανώνεται π.χ. Βουδαπέστη, Κοπεγχάγη, Αμβούργο, Αθήνα κ.τλ. Ανερχόμενοι και έμπειροι επιχειρηματίες, επαγγελματίες και επενδυτές δικτυώνονται και νέες επιχειρήσεις κάνουν τα πρώτα ώριμα βήματα τους. Πριν από ένα χρόνο ξεκίνησε και η προσπάθεια του Startup Live Athens στην Ελλάδα.

Η φετινή διοργάνωση που έλαβε μέρος αρχές Ιουνίου ήταν το πρώτο Startup Live με επίκεντρο την κοινωνική και πολιτιστική επιχειρματικότητα, αντί για τον έντονο τεχνολογικό χαρακτήρα που κυριαρχεί στις υπόλοιπες πόλεις.

Το Pioneers Festival, θα πραγματοποιηθεί 29-31 Οκτωβρίου στη Βιέννη στα παλιά χειμερινά ανάκτορα του Hofburg, με 300 περίπου επενδυτές από όλη την Ευρώπη και 50 startups, ενώ αναμένονται 2500 συμμετέχοντες κάθε μέρα. Μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις της Ευρώπης στο είδος της, με 60 ομιλητές της διεθνούς σκηνής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, θα μοιραστούν σε δυο τομείς εντός του φεστιβάλ – Τους οραματιστές και πρωτοπόρους της τεχνολογίας, και του Academy, που εκφράζει το εκπαιδευτικό κομμάτι της διοργάνωσης. Πέρα από το διαγωνιστικό σκέλος του Startup Challenge, θα τρέξουν έξι παράλληλες εκδηλώσεις με συγκεκριμένη θεματολογία και στόχευση, θα είναι διεθνούς αλλά και τοπικού χαρακτήρα και θα συνδέονται μέσω βίντεο με το κεντρικό φεστιβάλ. Όραμα του Pioneers Festival είναι η καθιέρωση μιας πανευρωπαϊκής startup κοινότητας με έμφαση στην τεχνολογία, το διαδίκτυο και το mobile.

Το παρόν έδωσαν πέρσι και δυο Ελληνικές startup, το Fashinating και η Vrethics που διακρίθηκαν και πέρασαν στο Startup Challenge.

Leave a Reply