Αντί-επετειακή ανάρτηση

Δουλεύω δυο χρόνια στο διαδίκτυο (επαγγελματική δραστηριότητα), πολλά περισσότερα με το διαδίκτυο (μεράκι). Έχω μάθει πάρα πολλά από τους ανθρώπους του. Ο καθένας αξιοποιεί αυτό το μαγικό μέσο με τον δικό του τρόπο. Εμένα μου έδωσε την δυνατότητα να ασκήσω ένα επάγγελμα που δεν είναι μόνο δουλειά για μένα αλλά το αγαπάω (εξαιρετικός τόνος στο “α”). Είναι που έχει να κάνει με ανθρώπους.

Κατάλαβα κάτι την περασμένη χρονιά. Η αξιοποίηση του διαδικτύου είτε σε επιχειρηματικό είτε σε επικοινωνιακό επίπεδο, που είναι ο τομέας μου, δεν έχει κανόνες.

Ανάλογα το τι θέλει ο καθένας να επενδύσει σε αυτό, και δεν εννοώ καθαρά χρηματικά ποσά αλλά κυρίως χρόνο, κόπο, μεράκι, ανθρώπινο δυναμικό, ανάλογα με αυτό θα είναι και τα αποτελέσματα που θα αποκομίσει μακροπρόθεσμα. Αυτό που άλλαξε το διαδίκτυο είναι οι δυνατότες μας να δημιουργήσουμε όμορφα πράγματα, να γνωρίζουμε νέους ανθρώπους, είναι η εξάπλωση της γνώσης.

Θα μου πείτε τώρα ότι όσα γράφω αυτή την στιγμή, θα μπορούσαν να αποτρέψουν έναν πιθανό πελάτη, μια πιθανή συνεργασία μου. Ε, και; Η δική μου δουλειά δεν είναι να πω στον καθένα το πως να χρησιμοποιεί το διαδίκτυο. Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να του δώσω μόνο ιδέες, βήματα προς μια κατεύθυνση. Το πως τα αξιοποιεί αυτά, είναι στο δικό του χέρι. Από την πλευρά μου θα συνεχίζω να αγαπάω αυτό που κάνω, όπου και αν βρίσκομαι και θα συνεχίζω να μαθαίνω, να το εξελίξω. Γιατί τα πράγματα εξελίσσονται όχι μόνο στο διαδίκτυο αλλά και κυρίως πέρα της οθόνης.

Ενδιαφέρον για σκέψη:
Connected, Nicholas Christakis & James H. Fowler

Για τους διαδικτυακούς και όχι μόνο
Social media is just fine. You’re the one screwing up, Brad McCarty

Leave a Reply