Περιπέτιες στη φανταστική χώρα της επικοινωνίας

Picture by Tangent~Artifact, here sometimes :)
Picture by Tangent~Artifact, here sometimes : )

Μια φορά και έναν καιρό στην φανταστική χώρα της επικοινωνίας ήταν το πνεύμα της εικόνας και το πνεύμα των πωλήσεων. Το δεύτερο χωρίς το πρώτο ήταν αδύναμο. Κάποια στιγμή ενώθηκαν η χώρα της επικοινωνίας με την χώρα της τεχνολογίας και της πολιτικής και συνυπήρχαν στην αυτοκρατορία του Web.

Σε αυτή την αυτοκρατορία κυκλοφορούσαν πολλά φανταστικά πλάσματα. Μεταξύ άλλων και η νεράιδα των social media. Η νεράιδα αυτή είχε μια σπουδαία δύναμη, αυτή του κόσμου.

Picture by pareeerica

Πολλοί ήθελαν να κάνουν την δύναμη των social media δική τους, και έκαναν διάφορα τσαλίμια να προσελκύσουν την χάρη της νεράιδας. Ένας έκανε banner, ο άλλος microsite, ο τρίτος βομβάρδιζε με RT τον κάμπο του Twitter, άλλος με πολλά post την θάλασσα του Facebook, άλλο στόλιζε τα δάση των blogs.

Picture by krebslein

Η μικρή νεράιδα όμως ήθελε να προσφέρει στον κόσμο αξίες ώστε να γίνει καλύτερος, πιο όμορφος. Επειδή όμως το πνεύμα των πωλήσεων άρχισε να γίνεται πιο δυνατό με ψέματα, το πνεύμα της εικόνας χρειάζονταν άμεσα βοήθεια για να μην χαθούν οι τελευταίες αξίες. Έτσι η καλή νεράιδα πήγε στον σοφό μάγο της επικοινωνίας και του ζήτησε βοήθεια.

Picture by sara.musico

Ο σοφός ο μάγος της είπε:

« Τέκνο μου, χαίρομαι που δεν υπέκυψες στο πνεύμα των πωλήσεων. Σε έχει ανάγκη το πνεύμα της εικόνας για να προστατέψει τις αξίες στον κόσμο της επικοινωνίας. Όποιος συνδέσει την δύναμη των social media με πωλήσεις και γρήγορο χρήμα, κακώς πράττει και εν τέλει την αποδυναμώνει. Οι άνθρωποι πρέπει να μάθουν εκ νέου και να θυμηθούν, πως η επικοινωνία δεν είναι μονόπλευρη, είναι διάλογος. Έχεις να δώσεις σκληρή μάχη, νεράιδα μου. Το πνεύμα των πωλήσεων έχει κατά νου να σε αποπλανήσει από τον ορθό δρόμο σου και να σε γοητεύσει με γυαλιστερές εικόνες. Να θυμάσαι όμως, “ότι γυαλίζει δεν είναι χρυσός”. Ξέρουμε ότι η χώρα της επικοινωνίας κινδυνεύει να την κυριαρχήσει το πνεύμα των πωλήσεων, που φωνάζει και προκαλεί πόνο σε όλες τις αισθήσεις του κόσμου. Το πνεύμα της εικόνας όμως προσφέρει γαλήνη και εμπιστοσύνη. Μόνο αν το πνεύμα της εικόνας είναι δυνατό, το πνεύμα των πωλήσεων θα μπορεί να αλλάξει και να μη προκαλεί πόνο αλλά απόλαυση και εμπειρίες. Εσύ νεράιδα μου πρόσεχε με δώσεις την δύναμη σου σε λάθος πνεύμα και όλα θα πάνε καλά.»

Συμφώνησε η νεράιδα και ξανά προς την δόξα τραβά.

*Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα είναι επίτηδες τυχαία και συμπτωματική πραγματικότητα. 😉

Leave a Reply