Κάνε λάθη, κάνει καλό- Act, create, share

Όταν είδα από σπόντα την ανακοίνωση για το MediaCamp πριν ένα χρόνο, σκέφτηκα αρχικά ότι είμαι άσχετη και έπειτα χάρηκα πάρα πολύ ότι είμαι άσχετη. Για να συμμετέχεις σε ένα barcamp, στη περίπτωση μας MediaCamp, δεν χρειάζεται αν είσαι σχετικός, γνωστής, ειδικός άλλα να έχεις ιδέες, διάθεση, πάθος και να θέλεις να τα μοιραστείς με άλλους. Σκοπός δεν είναι να αποδείξεις της γνώσεις σου αλλά να ανοιχθείς σε νέα πράγματα, να προσθέσεις κάτι δικό σου και να το μοιραστείς.

“Τα barcamps  δεν ανήκουν σε κανέναν πάρα στην κοινότητα.” , Tara Hunt. Ο καθένας μπορεί να το κάνει, οπουδήποτε  Αυτή είναι και η μαγεία του. Κάθε φωνή μετράει και θα ακουστεί όπως αυτή επιθυμεί να εκφραστεί.  Αν θα μείνεις ευχαριστημένος από ένα barcamp εξαρτάται από ΕΣΕΝΑ. Αν κάτι δεν σου αρέσει, καν’ το αλλιώς. Συμμετέχεις, δεν παρακολουθείς απλά.

Για να είμαι ειλικρινής όταν διάβασα για το τι είναι το camp, φοβήθηκα για το αν μπορώ να συμμετάσχω. Το πάθος για νέα πράγματα νίκησε τον φόβο. Παραμένω άσχετη. Εσύ; Είσαι σχετικός; Τι σε κάνει σχετικό ή άσχετο; Η δημιουργικότητα σου είναι αποκλειστικά δίκη σου ή την μοιράζεσαι με άλλους και όταν σου περισσεύει την δίνεις σε άλλους που δεν έχουν αυτή την στιγμή; Σε δοκιμάζει, κάνεις λάθη, μαθαίνεις από αυτά. Ξέρετε τι όμορφο πράγμα είναι τα λάθη; Δίνουν νέες ευκαιρίες για να βελτιωθείς. Σε προκαλούν.

Leave a Reply