Η τεχνολογία κομμάτι της κοινωνίας, όχι έξω από αυτήν

Στο Starbucks στη Μητροπόλεως όπου γίνονται και  τα co-working sessions του Jelly, έγινε το Pre- Camp του πρώτου ΜediaCamp. Η Crystal και ο Billy μόλις είχαν επιστρέψει από Αμερική. Η Crystal ήρθε μόνο για το Camp. O vrypan έκανε τότε ένα καλό session για το online- offline. Μακάρι να την είχαμε βιντεοσκοπήσει τότε.  Ήταν ομολογώ, κάτι σαν πρώτο μάθημα social media για μένα.

Το όμορφο στο MediaCamp είναι ότι μπορεί οποιοσδήποτε να έρθει, να συμμετάσχει ή να κάνει ένα session. Δεν υπάρχουν ειδικοί ή μη. Σημασία έχει να μοιραστείς απορίες, ιδέες, γνώση, να ανοιχθείς σε νέα πράγματα.  Ο κόσμος του διαδικτύου δεν διαφέρει από τον κόσμο στον όποιο ζούμε πέρα της οθόνης. Τις ίδιες παραξενιές θα βρεις, τα ίδια ψώνια, την ίδια δίψα για γνώση, το ίδιο πάθος για δημιουργία.

Η ημερίδα Social Media & Επικοινωνία “, που έγινε την περασμένη εβδομάδα από το από το Ινστιτούτο Επικοινωνίας, αποτελεί ένα καλό δείγμα για το πως θα μπορούσαν να γίνονται αντίστοιχες εκδηλώσεις. Έδειξε ότι δεν μιλούν μόνο τα πάνελ και οι ομιλητές του αλλά και το κοινό, είτε με μικρόφωνο είτε με πληκτρολόγιο.

Στην Ελλάδα η περασμένη χρόνια  κίνησε πολλά σε θέματα τεχνολογίας. Ο τρόπος  αντιμετώπισης της τεχνολογίας και των δυνατοτήτων της αλλάζει και θα αλλάξει συνεχώς.  Ευχόμαι ότι φωτογραφίες σαν αυτές δεν θα αποτελούν την εξαίρεση.

Leave a Reply